Mindfullnes är ingen nyhet

Mindfullnes är ingen nyhet

Mindfulness det har funnits sedan länge i öst (nästan 3000 år). Det är bra för att minska oro och stress hos människan.

Överallt i världen stressar människor. Till jobb och fritidsaktiviteter. Ibland skulle vi behöva slå av datorer och mobiltelefoner och bara andas. Se vad vi just har framför oss här och nu.

Mindfulness kommer utav buddistisk lära att fina ro och stillhet i nuet. Buddisterna menade på att varför ska man jaga stillhet och lycka när man kan få det genom att bara njuta av stunden. Den läran var en viktig del i vad som skulle komma att bli både ett meditationssätt och en terapiform som vi i väst behöver nu mer än någonsin. Man kan liksom med allt ta till hjälpmedel som coatcher eller cd -skivor men det enkla sättet är bara att sätta sig ner och försöka tänka så lite som möjligt. Att tömma sig själv,