Ge inte upp

Ge inte upp

Även om det kan verka motigt vissa dagar så är regelbundenheten viktigt i mindfulness. Alla är barn i början och liksom med allt annat för att bli bra på det måste man göra det om och om igen. Det krävs både tålamod och uttålighet. Men känslan när du är i zonen är belöningen. Möter du negativa känslor på vägen så försök att bara släppa dem. Det är precis lika viktigt som att ta in de positiva känslorna som stärker dig, titta in här och hitta mer information.

Det bästa är att du kan göra mindfulness var du än är och vem du än är. Det enda som hindrar är om du är mentalt stängd, men då passar det som en avslappning för att låsa upp dörren till din själ och låta energierna flöda.

Har du någon gång undrat varför du reagerat på en viss situation som du gör. Här är grunden i mindfulness. Varför gör jag som jag gör? Känns inte reaktionen bra så kan man ju fundera på detta. Hur kan jag göra för att få en annan reaktion ur människorna runt om mig.

Vi människor lever i olika kulturer på olika platser, vi äter olika sorters mat och våra intressen och aktiviteter ser olika ut om vi till exempel bor i Sverige eller om vi bor i Afrika. Här i Sverige är vi så vana med rinnande vatten. Medan du på vissa ställen i världen får gå långa sträckor för att hitta drickbart vatten.

Man talar om i landsproblem som ”jäklar, jag glömde mobilladdaren hemma”, eller funderar på om man stängde av spisen. Medans andra delar av världen ställs de för frågor som: ”Kommer jag ha mat på bordet idag?”. Oavsett vad vi oroar oss för och var vi befinner oss kan mindfulness hjälpa oss att finna närvaro och balans i vår tillvaro, även kanske lära oss känna tacksamhet till våra medmänniskor. Lära oss att alla kan vi lära något av varandra.

Man kan hitta gemensamma nämnare även om du bor på nordpolen och är eskimå eller om du bor på savannen i afrika.

Vi är alla människor med drömmar, mål och känslor. Alla har vi behovet av att stanna upp och känna av nuet. Känna vårt sammanhang till vår omvärld. Gör man inte det är det lätt för människan att tappa oss själva och vår plats i tillvaron.

dante