Inred för mindfulness

Inred för mindfulness

För att hantera sin oro och stress använder sig många av metoden mindfulness, som innebär att du lägger ditt fokus på nuet. Det kan också vara ett sätt att minska sömnproblem och smärta, och används inom sjukvården för att hantera psykiska besvär. För att själv kunna använda dig av metoden kan du behöva inreda ditt hem så att du skapar en lugn och trygg miljö.

Med en mjuk ryamatta har du ett bra ställe där du kan sitta och göra övningar som lugnar kropp och själ. Hos Trendcarpet finns många färger och modeller av den långhåriga mattan, där du kan välja en variant som passar dina behov vad gäller mindfulness. En matta med lång lugg är mjuk och ett bra ställe att meditera på, medan en matta med kort lugg är enkel att rengöra och på så vis bidrar den till ett städat och rogivande rum.

Mindfulness

Betydelsen av mindfulness är medveten närvaro eller sinnesnärvaro. Du behöver vara helt närvarande i stunden och uppmärksam på vad som händer just nu, inte fundera på saker som hänt i ditt förflutna eller på framtiden. Med en accepterande inställning behöver du inte tänka på nuet eller döma det. Det är också viktigt att öva på att acceptera och tycka om dig själv.

Du kan börja med att sitta bekvämt, blunda och fokusera på att andas. Tänker du på framtiden eller det förflutna, flytta fokus till din andning. Du kan också tänka på ett äpple, vilken färg och form det har. Se äpplet för din inre syn och fundera på hur det luktar och känns när du håller det.

Rogivande inredning

Genom att lyfta in delar av naturen i ditt hem kan du skapa en rogivande atmosfär som passar bra för övningar inom mindfulness. Snittblommor, gröna krukväxter och grenar kan ge en lugnande effekt. En jämn belysning med många små ljuskällor kan också ge ökat välmående.

dante