Tänk i ett större perspektiv

Tänk i ett större perspektiv

Jag tänker om hela världen hade annamat mindfulness tidigare, även de andra stora nationerna som USA och Ryssland. Om det hade hittat till Tyskland innan andra världskriget. Vad hade hänt då. Jag tror vår värld hade sett mycket mer annorlunda ut, att oavsett hudfärg eller klass så hade samförstånd rådigt. Mindfulness härstammar ju ur buddismen och buddismen är en cirkelreligion . I detta är det viktigt att ta hand om varandra oavsett vem du är. Liten som stor alla har samma värde. Alla har samma rätt , vilket man kan förstå.

Hade det rådit och alla hade gjort detta och funnit inre frid, hade vi ju levat i en utopi som vissa idag benämner paradiset.

En vacker tanke är att alla lever i harmoni tillsammans. Kanske kan det bli så en gång om alla anammar mindfulness för vad det är, men det ska ju mycket till att samla en hel värld kring detta fenomen och filosofi.

Jag tänker om vi kunnat rädda djurarter som gått förlorade eller all regnskog som skövlats genom åren. Jag tror det är dags nu för världen att öppna ögonen för vad våra bröder i öst har gett oss och ta till vara och vara rädda om varandra. Endast då får världen känna på vad mindfulness är.

dante