Utmana dig själv

Utmana dig själv

För dig som funderar på att kicka igång med medveten närvaro, mer känt som mindfulness, men är osäker på hur du ska börja eller är skeptisk till utövandet, rekommenderas det att åtminstone ge det en chans. Då begreppet mindfulness kan kännas främmande och kanske till och med vagt för nya utövare, finns så mycket att hämta. Meditation kan nämligen reducera stress i så många dagliga områden och sammanhang.

Ge dig själv tid att utvecklas

Efter en tids utövande hittar du din rytm och allt från jobb till oväntade överraskningar hanteras med mindre stress och mer fokus. Självklart löser inte meditation alla problem, utan ger dig mer verktyg att jobba med så att säga. Är det dags att exempelvis flytta behöver du förmodligen även extern hjälp, så varför inte kombinera nya meditationsförmågor med smidig flytthjälp eller flyttstädning?

Känns mindfulness lockande är det inget du behöver kicka igång med helt själv. Ta hjälp av internet, appar, vänner och tillgängliga kurser om så önskas. Ibland kan det hjälpa att tänka i samma banor som gäller vid fysisk träning. För att kroppen ska må bra behöver du röra på dig dagligen, rikligt med näring samt omkring 8 timmars sömn varje natt. Detta stärker även immunförsvaret vilket håller dig frisk och kry.

Lev i nuet

Samma inställning kan hjälpa dig vid mindfulness. Då hjärnan inte är en synlig muskel behövs samma omtanke och uppmärksamhet ges till din psykiska hälsa. Det är lätt hänt att orosmoment i framtiden kan ta upp större delen av tankeprocessen. Medveten närvaro hjälper dig att fokusera på nuet vilket kan lindra allt från sömnproblem och daglig stress till ångest och depression. Så låt den skeptiska sidan vila och ge dig själv chansen att växa med mindfulness.

dante