Vad ska vi människor med minfulness till

Vad ska vi människor med minfulness till

Ja, det kan ju vara en bra fråga och svaret på det är inte bara ett. En del behöver det för att komma ifrån stressen i vardagen. Andra gör det för att må bättre.

Mindfulness används både som avslappning och som terapiform. I terapiform har mindfulness visat sig vara bra bot mot oro, ångest såväl som fobier. Här är det viktigt att ta tag i andningen, att riktigt känna hur man djupandas. Möta sina rädslor “face on” och till sist med stillhet och lugn övervinna dem.

Du kan även här göra det med en coatch eller psykolog enskilt eller i gupp.

Du kan göra det som meditation eller yoga, beroende på vad du själv känner passar dig.

Vi människor hamnar ibland i situationer vi inte kan hantera riktigt, då är det bra att fokusera på nuet. Att lära oss att acceptera vad vi inte kan förändra. Genom mindfulness kan vi lägga fokus på hur vi ska göra för att må bra. Genom andning eller kroppskännedom. Där man går från muskel till muskel för att känna hur spänningar släpper när vi djupandas och låter lugnet få skölja över oss som havets vågor.

Det här fungerar även bra om man har relationsproblem och man kan även gå i parterapi med denna kbt-metod.

Som du ser så är mindfulness väldigt bra till väldigt mycket oavsett var du bor eller vad för typ av problem du har. Men framför allt mot inre stress och ångest som kommer ur en hektiskt vardag som folk varje dag lever och hamnar i olika situationer.

Så kära vän ta vara på vad du har och uppskatta nuet för det kommer inte igen.

Mycket fakta kommit fram inom ämnet.

dante