Varför ska vi hålla på med mindfullnes

Varför ska vi hålla på med mindfullnes

Varför ska vi i väst hålla på med mindfulness då. Precis som de tibetanska munkarna gör därborta i öst. Ja, tittar vi på medellivslängden så vinner de med hästlängder. De har hållit på med detta länge och övat sig på att få inre ro och tar dagen som den kommer. De utövade detta långt innan det blev vida känt, vi borde ta lärdom av dem som kan precis som med hälsokost och mediciner.

Mycket i vår värld handlar om att tjäna pengar och få materiella saker. Men vad vinner vi på det? Det skapar bara mer stress och press på alla. Vi ska hinna så mycket och vi ska prestera på topp hela tiden. Människor går in i väggen överallt i hela världen. Om vi nu har denna kunskap, varför då inte lära varandra och ta hand om varandra? På så vis så får vi en bättre värld med mer inre frid och lycka. Människor som håller livet ut. Vi skulle minimera hjärtattacker och andra sjukdomar som är relaterade till stress och vår vardag i väst.

Livet går inte i repris så ta vara på stunden och njut av livet varje sekund. Så när du sitter där, oavsett om du sitter på Arktis eller Antarktis eller någonstans mitt i mellan, kan du säga till dina barn och barnbarn: Jag har levt ett lyckligt och harmoniskt liv och jag är nöjd, Samt att jag önskar att ni gör detsamma. Glöm inte att ta hand om varandra och lev väl.

Njut var sekund som ges.

dante