Boosta ditt sinne

Boosta ditt sinne

Det finns många bra sätt att hitta mindfulness. Ett bra sätt om man vill komma in i lite flow kan vara att boosta sina sinnen. Mindfulness är individuellt för alla och hur man uppnår det varierar ofta. Många ägnar sig åt meditation och yoga, medan andra ger sig ut i naturen och låter den ge en den inre friden. Vilket sätt man än väljer är målet det viktiga och precis som hur vägen dit varierar är målet olika för olika personer.

Skogen kan ge mycket

För den som vill ge sina sinnen mindfulness kan det vara ett bra beslut att åka iväg och njuta av den svenska skogen. Här lägger sig ett lugn över en när vinden drar lätt genom trädtopparna och ett harmoniskt ljud skapas. Det är inte bara för hörseln som skogen kan ge frid utan även för luktsinnet. Här hittar du dofter oavsett årstid och det kan verkligen vara som balsam för själen.

Njut av ett bad med härliga dofter

När du lägger dig i badkaret och känner värmen från vattnet mot din kropp kommer du att känna hur lugnet sprider sig inom dig. Få saker kan vara så avkopplande som ett bad efter en stressig dag. Det är här något som många missar att göra. Fördelarna är många. Du kan göra det närhelst du är hemma om du har ett badkar och det kostar dig ingenting. För att få lite extra njutning går det dessutom att välja en doft som behagar lite extra. Många välsorterade butiker har dofter i form av badolja, badskum eller badsalt.

Doft åt dig själv

Om du vill känna härligt välbehag under en dag kan du passa på att skaffa dofter att ha på dig själv som ger dig något extra. Det kan vara en parfym som Burberry parfym eller en duschtvål som gör att du känner dig lyxig. När det här följer med dig hela dagen kommer du att märka att du håller dig på en mer behaglig frekvens. Oavsett om det är något privat du ska göra eller om det är inom jobbet kommer du att känna dig bättre genom att lukta gott. I det här läget handlar det mycket om att måna om och ta hand om sig själv.

Hitta ditt eget sätt

Det är bara du som kan tala om vad det är som skapar det inre lugnet hos dig. Det kan lika gärna vara att läsa en bra bok eller en tidning som du gillar. Avkopplingen kommer när hjärnan kan stänga av det som är utanför och vara här och nu. Det som var igår och det som är imorgon spelar ingen roll. Huvudsaken är att du kan njuta av livet på plats där du befinner dig och i nuet. Du kommer att känna hur stressen rinner av dig och hur tillfredsställelsen kommer.

dante